Browar rzemieślniczy

Browar Regionalny Pilsweizer nieprzerwanie zajmuje się produkcją piwa. Mocnym atutem oferty handlowej Pilsweizera jest – oprócz ceny – wyjątkowy i niepowtarzalny smak piwa, dzięki stosowanej tradycyjnie technologii oraz specjalnie wyselekcjonowanych składników. Technologia produkcji piwa oparta jest na tradycyjnych rozwiązaniach i recepturach, przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych surowców takich jak: szyszki chmielowe, jęczmień oraz krystalicznie czysta górska woda z własnych źródeł głębinowych. Całkowite wyeliminowanie środków syntetycznych do produkcji piwa rzemieślniczego Pilsvar sprawia, że jest ono produktem w pełni naturalnym i zdrowym. Pilsvar jest piwem typu Lager. Jego jasno-bursztynowa barwa, szlachetny zapach, charakterystyczna goryczka oraz kusząca śnieżnobiała piana sprawiają, że jest ono wysoko cenione przez prawdziwych smakoszy piwa. Pilsvar Premium – było w ostatnich latach wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, przede wszystkim ze względu na jego wyjątkowe, niepowtarzalne walory smakowe.

Tradycyjne browarnictwo

Tradycje browarnictwa na Ziemi Grybowskiej sięgają do roku 1804, kiedy to powstał browar w Siołkowej. Dynamiczny rozwój tego browaru rozpoczął się kilka lat później, po przejściu w ręce czeskiego piwowara Franciszka Paschka. Kontynuatorem tej tradycji stał się Browar Grybów, na którego czele stoją od 2005 roku Ivan Chovanec oraz jego syn Andrej. Doprowadzili oni do ustabilizowania się firmy oraz rozpoczęli produkcję piwa marki Pilsvar. Dowiedz się więcej o historii browaru Pilsweizer – losy naszego browaru to ciekawa opowieść o determinacji miłośników dobrego piwa. Obecnie Browar Pilsweizer jest jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W naszej ofercie znajduje się naturalne piwo, warzone w siedmiu ekstraktach od 10 blg do 22 blg.

Umiejscowienie Browaru Pilsweizer

Browar Pilsweizer położony jest w leżącym we wschodniej części Małopolski Grybowie. Zajmujący cztery, rozdzielone malowniczym potokiem Strzylawka działki, kompleks Browaru, usytuowany jest bezpośrednio przy drodze wojewódzkiej nr 28. Na terenie Browaru, znajdziecie Państwo budynek administracyjno-socjalny ze firmowym sklepem i pijalnią piwa oraz część produkcyjną i magazynową. Wśród nich wyróżnić możemy serce każdego browaru – warzelnię, infrastrukturę techniczną w postaci kotłowni, magazynu oraz nieczynnej słodowni. W osobnym budynku po drugie stronie potoku mieści się fermentownia, leżakownia wraz z rozlewnią.

Menu