Piwo Pilsvar Miodowy to nasz hołd dla galicyjskiej tradycji piwowarskiej. Wyjątkowa receptura łączy słodycz i słoneczny kolor miodu gryczanego zebranego przez lokalnych bartników z goryczką wybornych polskich chmieli i krystalicznej, górskiej wody źródlanej. To prawdziwe złoto w butelce! Piwo dojrzewało swobodnie i jest niefiltrowane. Zawiera 5,5% alkoholu.
Piwo miodowe to odmiana piwa o przyjemnym, miodowym aromacie i delikatnym, słodkim smaku. Są one oczywiście wynikiem obecności miodu, który dodaje się przed, w trakcie lub po procesie fermentacji. W praktyce w Polsce piwa miodowe to najczęściej lagery, do których miód dodawany jest po fermentacji, przed rozlewem.
Produkując nasze piwo Pilsvar Miodowy, dodajemy miód przed fermentacją. Dzięki temu ma ono jednolity piwny smak o miodowej tonacji, który nie jest silnie słodki i drażniący. Nasze piwo miodowe charakteryzuje się delikatnym, przyjemnym zapachem gryki. W tle wyczuwalne są aromaty słodowe i chmielowy. Przyjemnie rozgrzewa przełyk.