Pilsweizer wprowadza na rynek piwo FEMME FATALE, właśnie trafia do sklepów

Browar Pilsweizer z Grybowa wprowadza na rynek ciekawą propozycję dla konsumentów poszukujących nowych smaków piwnych – ciemne piwo dolnej fermentacji z delikatnym posmakiem kawowym. Piwo otrzymało nazwę Femme Fatale i już na pierwszy rzut oka zwraca na siebie uwagę na półce sklepowej – ciemne piwo oferowane jest w „białej” (przezroczystej) butelce 0,5 l, z purpurową etykietą, z wizerunkiem kobiety stylizowanej na lata dwudzieste ubiegłego wieku. Browar liczy na zainteresowanie nowym piwem zarówno ze strony kobiet jak i mężczyzn. Jego cena detaliczna wyniesie ok. 4,50 zł.

Femme Fatale to pierwsze ciemne piwo produkowane przez browar Pilsweizer, który w ofercie miał już 13 rodzajów złocistego trunku, jednak do tej pory były to piwa wyłącznie jasne.

Pomysł by uwarzyć ciemne piwo, nieco mocniejsze od standardowych lagerów, ale jednocześnie nie za mocne, by wpisywało się dobrze także w gusta kobiet, mieliśmy od dawna. Teraz wprowadzamy go w życie. Poszerzając w ten sposób naszą ofertę nawiązujemy jednocześnie do historii, bo poprzednim razem ciemne piwo w browarze w Grybowie było warzone w latach 70-tych ubiegłego wieku, kiedy właścicielem grybowskiego browaru był browar Okocim – mówi Andrej Chovanec, Dyrektor Marketingu i Członek Zarządu Browaru Pilsweizer.

Femme Fatale jest piwem dolnej fermentacji z kawowym smakiem. Ma 13-procentowy ekstrakt i 6 procent zawartości alkoholu. Do jego produkcji wykorzystywane są trzy słody: monachijski, karmelowy, pilzneński; oraz dwa chmiele: marynka i lubeski. Jest butelkowane w przezroczyste („białe”) butelki.

Femme Fatale właśnie trafia do hurtowni i sklepów w województwie małopolskim, docelowo – w ciągu kilku tygodni – trafi do dystrybucji ogólnopolskiej (Browar Pilsweizer współpracuje z hurtowniami, sklepami i pubami we wszystkich województwach kraju).

Producent piwa Femme Fatale – Browar Pilsweizer – jest bezpośrednim kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej obok Grybowa browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka. Jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu.

Menu